Bewerken/verwerken

De zinkresiduen, te leveren aan de eindverbruiker (o.a. smelters), worden geselecteerd en samengesteld op basis van de vereiste chemische specificaties en zover nodig door ons fysisch bewerkt (breken en/of zeven). Vervolgens worden deze verpakt in gekwalificeerde (UN) big bags. Metals Chemicals Maastricht maakt hierbij gebruik van een bekken- en walsenbreker, als ook van een Mogensen zeefinstallatie.

 

MCM beschikt eveneens over 2 los-, overslag- en opzakfaciliteiten voor bulkmateriaal aangeleverd met tankers/siloauto’s.

 

Bulk-Bulk

Een in 2013 opgeleverd container-vulstation laat toe fijn-gefractioneerde zinkhoudende filterpoeders van de staalindustrie (steeldust/EAFD) uit silo-auto’s efficiënt en veilig over te blazen naar verticaal gestationeerde 20ft zeecontainers met een inner liner bag.  De installatie stelt ons in staat 3 containers tegelijkertijd te beladen en heeft een totale capaciteit van 20.000 ton/jaar. 

 

Bulk-Bigbag

Een in 2011 gebouwd losstation met bigbag vulinstallatie realiseert de ontvangst van eveneens in silo-auto’s geladen steeldust/EAFD alsook fijn-gefractioneerde zinkassen, gegenereerd door smelterijen en verzinkerijen. De totale capaciteit van deze installatie is min. 12.500 ton/jaar.